אונקיית זהב, יחידת משקל של 31.1 גרם, היא מחזה מוכר, אייקוני כמעט, גם אם מעולם לא ראינו אונקיות זהב במו עינינו. המראה מדבר בעד עצמו – מראה של עושר, של כוח, של רווחה כלכלית. פה ושם ניתן לראות אנשים שמחזיקים אונקיות זהב בביתם, לרוב מדובר בקהל מבוגר שמתקשה לשחרר ולסמוך על גופים חיצוניים כמו בנקים, אולם כך נוהגים רוב האנשים.

מחיר אונקיית זהב נאמד באלפי דולרים ומשתנה באופן קבוע, בדיוק כפי ששער חליפין בין מטבעות משתנה באופן תדיר. מכאן, אם אתם באים לקנות או למכור זהב, הדרך לחישוב המחיר ההוגן ביותר קצרה – אתם צריכים לבדוק מה מחיר אונקיית זהב בזה הרגע, עניין שאפשר לבדוק תוך דקות באינטרנט, לשקול את הזהב ברשותכם, אילו במשקל ביתי, לחלק לשקלים, והרי לכם המחיר. בכל מקרה, מחירה של אונקיה אחת של זהב נקבע על ידי שווקים בינלאומיים ואינו ניתן לערעור או מיקוח.

קנייה ומכירת זהב – כלי בנקאי חשוב

כאמור, בדיקת מחיר אונקיית זהב הינה דבר שחשוב לעשות כשאתם מבצעים עסקה בתחום התכשיטים – קנייה או מכירה, ולא פחות חשוב, כאשר אתם קונים זהב להשקעה.

השקעה בזהב הינה כלי בנקאי בעל חשיבות רבה, במיוחד בעולם משתנה, עניין שהתגלה ביתר שאת בימי הקורונה, אז מחיר אונקיית זהב זינק ב-35 אחוזים בתוך חודשים ספורים. כולם התעניינו במתכת היוקרתית – לאו דווקא כי פתאום התחשק להם לקנות תכשיטים, אם כי מכיוון ומדובר באפיק השקעה. כאשר המחירים רק הולכים ועולים, אולי שווה לשקול השקעה בזהב, לצד שאר ההשקעות הקיימות. כאשר ישנה מגמת עלייה בטוחה ועקבית, כדאי לקפוץ על המציאה בזמן.

למה המחיר עולה?

עליית מחירי הזהב מגיעה בעקבות הכלל הנצחי של הכלכלה – מחיר נקבע על ידי היצע וביקוש. הביקוש עולה? כך גם המחיר עתיד לעלות. מדובר בעניין כמעט אבולוציוני. בעיתון משבר, כפי שהתגלה בימי הקורונה, הציבור מעוניין בהשקעה בטוחה. השקעה שלא ניתן לערער עליה. בנקים עלולים לקרוס, מניות עשויות לצנוח, אבל הזהב לעולם יישאר. כיאה לנכס מוחשי, כמו נדל"ן, תמיד יהיה לו ערך כלשהו. אפילו אם המחירים עשויים לרדת.

מרכזים פיננסיים משמעותיים ובראשם לונדון כוללים שוק פיזי של זהב, אולם לא על השיטה הפיזית לבדה. ישנו גם שוק של חוזים עתידיים, כלומר אין מדובר בזהב פיזי שאפשר לגעת בו ולהרגיש אותו, אם כי הידיעה שישנו זהב שרשום על שמו של מי שקונה אותו. ועדיין, הבסיס לשוק הזהב הינו הפיזי, והאיזון בין השוק הפיזי בלונדון ובין זה העתידי-וירטואלי בניו יורק הינו חשוב. חוסר איזון מקפיץ את המחירים.

קביעת מחירי זהב מתבססת על הימור, למרבה ההפתעה, אותו מבצעים מנהלי קרנות ברחבי העולם, וכך נחתמים להם חוזים עתידיים שממשיכים להשפיע על המחיר בשוק. מכאן השוק מתגלגל לו. אלא, שמצבים של משברים כלכליים וחוסר ודאות עשויים לשבש את האיזון במנגנון הזה, וכאמור, כאשר הביקוש גואה, כך גם המחיר עולה באופן דרסטי.

כמו כל עליית מחירים, מדובר בעניין שפועל לטובתם של אנשים מסוימים (אלה שכבר יש להם השקעות בזהב) ולרעתם של אחרים (אלה שמעוניינים לקנות עכשיו וצריכים להשקיע סכום גבוה יותר).